Impozitele pentru viza J-1 explicate – ghidul de întocmire a declarațiilor fiscale în SUA pentru deținătorii de vize J-1

Impozitele pentru viza J-1 Work & Travel explicate

Zeci de mii de persoane vin în SUA în fiecare an cu vize J-1.

Fiecare participant J-1 are obligația de a depune o declarație fiscală, așa prevede legea!

Mulți deținători de vize J-1 sunt derutați de jargonul fiscal american, adesea complicat. Cu toate acestea, nu este atât de rău pe cât pare, iar cunoașterea chiar și a câtorva informații despre cerințele de depunere a declarațiilor poate fi foarte utilă!

Având în vedere acest lucru, am creat un blog care va răspunde la câteva întrebări frecvente ale participanților J-1 din SUA!

Cuprins:

 

Titularii de vize J-1 trebuie să plătească impozite în SUA?

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim este: “Studenții J-1 sunt scutiți de taxe?”.

 Detinarii de viză J-1 din SUA trebuie să plătească impozit pe orice venit pe care îl primesc în timpul șederii lor în SUA.

Valoarea impozitului pe care îl veți plăti va depinde de o serie de factori, cum ar fi suma pe care o câștigați, rata de impozitare din statul dumneavoastră și dacă țara dumneavoastră de reședință are un tratat fiscal cu SUA.

Există diferite cote de impozitare pentru viza J-1, în funcție de factori precum venitul dumneavoastră.

Toți nonrezidenții trebuie să plătească 10% pentru orice impozit pe venit până la 11.600 de dolari (2024 Tax Brackets).

Dacă câștigați mai mult decât această sumă în cadrul programului J-1, trebuie să plătiți un impozit pe venit de 12% pentru suma cuprinsă între 11.601 și 47.150 de dolari.

În calitate de străini nerezidenți, participanții J-1 trebuie să plătească taxe federale, de stat și locale.

Deținătorii de vize J1 vor fi impozitați pentru:

  • Venituri și compensații
  • Salarii
  • Bacșișuri
  • Dobânda
  • Dividende
  • Unele burse de studiu/granturi
  • Premii/distincții

 

Determinarea statutului de rezidență fiscală în SUA cu o viză J-1

Este esențial să vă determinați statutul de rezident pentru a depune o declarație fiscală conformă si pentru a va returna taxele.

Majoritatea deținătorilor de vize J-1 din SUA sunt considerați străini nonrezidenți în scopuri fiscale. Acest lucru este determinat de ceea ce se numește testul prezenței substanțiale, care este utilizat de Administrația Fiscală a SUA (IRS) pentru a decide dacă o persoană care nu este nici cetățean american, nici rezident permanent în SUA ar trebui să fie impozitată ca cetățean american sau ca străin nerezident pentru un anumit an.

Diferența dintre cele două este că cetățenii americani sunt impozitați pentru venitul lor mondial, în timp ce străinii nerezidenți trebuie să raporteze doar venitul provenit din SUA.

Atunci când vă pregătiți declarația fiscală cu Sprintax, software-ul nostru va determina statutul dumneavoastră de rezidență pe baza informațiilor pe care le furnizați.

 

Completați testul de prezență substanțială gratuit cu Sprintax.

Creați un cont

 

 Cum depun declarația fiscală J-1 pentru returnarea taxelor?

Termenul limită pentru depunerea declarației fiscale în SUA pentru anul 2024 este 15 aprilie. Fiecare participant la programul J-1 are obligația de a depune o declarație fiscală.

Dacă obțineți venituri în SUA, trebuie să depuneți o declarație fiscală. Este extrem de important să completați corect declarația fiscală. Nedepunerea sau depunerea unei declarații fiscale neconforme poate duce la amenzi sau penalități. De asemenea, poate pune în pericol viitoarele dumneavoastră cereri de viză americană pentru carte verde.

Atunci când vă pregătiți aplicatia fiscală veți avea nevoie de:

  • Pașaport
  • Datele de intrare și ieșire din SUA pentru vizita curentă și pentru toate vizitele anterioare
  • Toate formularele fiscale pe care le-ați primit (inclusiv formularele W-2, 1042-S și/sau 1099 etc.)
  • Informații privind viza/statutul de imigrare – Formular DS
  • Numărul de asigurare socială (SSN) sau numărul individual de identificare a contribuabilului (ITIN)

Completarea formularului 1040NR poate fi deosebit de confuză pentru nonrezidenți, așa că este important să nu vă grăbiți și să urmați instrucțiunile. Este important să rețineți că multe dintre căsuțele de pe formular nu vi se vor aplica și că majoritatea informațiilor solicitate sunt datele dumneavoastră personale, câștigurile, valoarea impozitului pe care l-ați plătit și suma care urmează să vă fie rambursată (dacă acest lucru este aplicabil în cazul dumneavoastră).

J-1 vize formularul 1040NR

 Deținătorii de vize J-1 pot pregăti și depune electronic formularul 1040NR cu Sprintax fără stres.

Este suficient să vă creați un cont pentru a începe.

Depunerea declarației fiscale pentru nonrezidenți

 

Sunt deținătorul unei vize J-1 cu programul Work and Travel. Ce formulare trebuie să completez?

1. Dacă ați primit un venit din SUA

Dacă ați primit venituri din SUA în cursul anului, este foarte probabil să trebuiască să depuneți “Formularul 8843” și “Formularul 1040NR” .

Vi se va cere să vă introduceți numele, adresa actuală și numărul de securitate socială (SSN) sau numărul individual de identificare a contribuabilului (ITIN), precum și alte informații personale generale.

Formularul 1040NR este declarația dumneavoastră fiscală din SUA și o puteți depune împreună cu o copie a formularului W2 la sfârșitul anului fiscal.

Dacă ați obținut venituri din SUA, va trebui să trimiteți, de asemenea, un formular W2 “Wage and Tax Statement” („Declarație privind Veniturile și Impozitele”) sau 1042-S “Foreign Person’s U.S. Source Income Subject to Withholding” („Venitul supus reținerii obținut din surse SUA de către persoanele străine”) împreună cu declarația fiscală.

Acesta este un document fiscal al IRS folosit de angajatorul dumneavoastră pentru a raporta salariile plătite angajaților și impozitele reținute. Acesta este împărțit în secțiuni statale și federale și există câmpuri cu informații despre angajator și detalii despre venit. Angajatorul dvs. trebuie să completeze un formular W2 sau 1042-S și vi-l va trimite, de obicei, până la 31 ianuarie.

2. Dacă nu ați primit un venit din SUA

Dacă vă aflați în SUA și nu ați avut niciun venit din SUA, atunci va trebui să depuneți totuși un formular 8843 “Statement for Exempt Individuals with a Medical Condition” („Declarație pentru persoanele scutite de impozit cu o afecțiune medicală”).

 

Puteți să vă pregătiți online documentele fiscale pentru străinii nerezidenți cu Sprintax.

Pregătiți declarația fiscală J-1

 

recuperare taxe J-1 work and travel vize America

Există scutiri de impozite pentru cei care dețin o viză J-1?

Există anumite scutiri de taxe pentru deținătorii de vize J-1.

În calitate de nonrezident, veți fi scutit de anumite taxe, cum ar fi cele de asigurări sociale și Medicare (taxa FICA). Țara de reședință va avea, de asemenea, o influență asupra impozitelor pe care le veți plăti, deoarece este posibil să aveți dreptul la beneficii din tratatele fiscale. Este important de reținut că, în calitate de participant J-1 nonrezident, este ilegal să solicitați creditul fiscal pentru oportunitatea americană (AOTC).

Există scutiri diferite în funcție de statutul dumneavoastră de student, profesor sau Work and Travel J-1?

Nu, scutirile sunt aceleași. În prezent, singura deducere în cazul în care nu există dreptul la un tratat fiscal, care este disponibilă pentru toți participanții J-1, este deducerea pentru taxele de stat și locale pe care le-au plătit în timpul anului, plafonată la 10.000 de dolari.

Acestea se aplică, de asemenea, titularilor de vize J-2. Aceste vize sunt acordate soților și persoanelor aflate în întreținerea titularilor de vize J-1.

 

Cât de mult impozit veți plăti?

Începând cu anul fiscal 2024, toți nerezidenții trebuie să plătească 10% din impozitul pe venit până la 11.600 de dolari. Iar dacă câștigați mai mult decât această sumă în cadrul programului J-1, trebuie să plătiți 12% din impozitul pe venit pentru suma cuprinsă între 11.601 și 47.150 de dolari.

 

Pot să deduc taxa de reînnoire a vizei J-1 din declarația mea de impozit?

Nu. Din păcate, toate costurile asociate cu cererile de viză J-1 nu sunt eligibile ca deduceri fiscale.

 

Titularii de vize J-1 pot beneficia de avantajele convenției fiscale?

Majoritatea participanților J-1 (de exemplu, programul Work&Travel și au pair) nu pot beneficia de tratatele fiscale.

Cu toate acestea, studenții, profesorii, cercetătorii, bursierii și trezorierii pot beneficia de anumite convenții fiscale dacă îndeplinesc anumite condiții.

 

Declararea persoanelor aflate în întreținere în declarația fiscală J-1

Cetățenii Canadei, Mexicului și Coreei de Sud, precum și studenții și stagiarii J-1 din India, care se folosesc de tratatul fiscal dintre India și SUA, au dreptul de a-și declara persoanele aflate în întreținere pe formularul 1040NR.

Statele Unite au încheiat convenții privind impozitul pe venit cu diverse țări străine, care pot afecta declarația dumneavoastră fiscală dacă țara dumneavoastră de reședință este inclusă în aceste convenții. Pentru străinii nerezidenți, aceste tratate pot reduce sau elimina adesea impozitul din SUA pe diferite tipuri de servicii personale și alte venituri. Astfel de venituri pot fi pensii, dobânzi, dividende, redevențe și câștiguri de capital.

 

Statele Unite au încheiat convenții fiscale cu fiecare dintre următoarele țări:

Armenia

AustraliaAustria AzerbaidjanBangladeshBarbados
BelgiaBelarusBulgariaCanadaChinaCipru
Republica CehăDanemarcaEgiptEstoniaFinlandaFranța
GermaniaGeorgiaGreciaUngariaIslandaIndia
IndoneziaIrlandaIsraelItaliaJamaicaJaponia
CoreeaKazahstanKârgâzstanLetoniaLituaniaLuxemburg
MaltaMexicMoldovaNoua ZeelandăNorvegiaOlanda
PakistanFilipinePoloniaPortugaliaRusiaRomânia
Sri LankaRepublica SlovacăSloveniaSpaniaAfrica de SudSuedia
ElvețiaTadjikistanThailandaTurciaTunisiaTurkmenistan
TrinidadRegatul UnitUcrainaUzbekistanVenezuela

De obicei, pentru studenți, detinatori de vize J-1, beneficiile convențiilor fiscale sunt aplicabile timp de 4-5 ani. Pentru profesori, limita este de aproximativ 2-3 ani.

Dacă țara dumneavoastră nu are o convenție fiscală cu SUA sau dacă convenția nu se referă la tipul de venit pe care îl obțineți, atunci trebuie să plătiți impozit pe acest venit.

 

Unde trebuie să trimit formularul de inchidere a anului fiscal ca detinator de viza J-1?

Adresa la care trebuie să trimiteți formularele fiscale relevante va depinde de locul unde ați stat în timpul șederii dumneavoastră în State.

În general, veți trimite formularele fiscale la Departamentul de Trezorerie al Serviciului de Venituri Interne din statul în care vă aflați. Ar trebui să consultați site-ul web al IRS dacă nu sunteți încă sigur unde să trimiteți formularele.

 

Nedepunerea unei declarații fiscale

J-1 vize Nerespectarea obligațiilor fiscale

Dacă nu vă depuneți formularele fiscale după încheierea programului J-1, puteți fi pasibil de penalități și dobânzi.

Penalitatea de întârziere este de 5% din impozitul suplimentar datorat pentru fiecare lună de întârziere (până la un maxim de 25%). Dacă depuneți declarația la mai mult de 60 de zile după data scadentă, penalitatea minimă este de 485 de dolari (după 31 decembrie 2023) sau 100% din impozitul neplătit, oricare dintre acestea este mai mică.

Nerespectarea obligațiilor fiscale poate duce, de asemenea, la refuzarea vizei americane în viitor.

 

Depunerea unei declarații fiscale J-1 comune în cazul unei căsătorii

Străinii nerezidenți care sunt căsătoriți nu pot alege în niciun caz să depună o declarație de căsătorie în comun. Aceștia ar trebui să depună întotdeauna declarații separate, chiar dacă au dreptul de a solicita persoane aflate în întreținere.

Persoanele aflate în întreținere pot fi declarate doar pe una dintre declarațiile soților.  Pentru mai multe detalii, consultați secțiunea “Puteți solicita persoane aflate în întreținere în declarația de impozit J-1?” de mai sus.

Titularii de vize J-1 și J-2 pot depune o cerere comună?

Deținătorii de vize J-1 și J-2 nu pot alege să își depună impozitele în comun. Acest lucru se datorează faptului că nerezidenții din SUA nu își pot depune impozitele împreună.

Citiți și: Ghid fiscal complet pentru deținătorii de vize J-2

 

Cât de mult impozit primesc înapoi deținătorii de vize J-1 cu programul Work and Travel?

Există mai multe motive pentru care un participant J-1 ar putea primi o rambursare de impozit.

De aceea, este întotdeauna o idee bună să vă depuneți declarația fiscală și să verificați cât de mult puteți solicita.

De fapt, rambursarea medie a impozitului federal pentru J-1 este de 665 de dolari.

În plus, este posibil să aveți dreptul la o rambursare a impozitului de stat – în funcție de statul în care ați locuit și ați lucrat.

Sprintax vă poate ajuta să stabiliți dacă vi se cuvine o rambursare de impozit în SUA.

International student tax refund USA

Cum pot solicita rambursarea impozitului ?

Mulți dintre detinatorii de viza J-1 au dreptul de a solicita rambursarea atât a taxelor federale, cât și a celor de stat. Puteți face acest lucru prin depunerea declarației fiscale.

A face acest lucru de unul singur poate fi adesea stresant, dar Sprintax face ca solicitarea de rambursare a impozitului J-1 să fie ușoară!

Pregătiți-vă cu ușurință declarația fiscală cu Sprintax – software-ul online de depunere a declarațiilor fiscale pentru străinii nerezidenți.

 

Cât timp durează până la primirea unei rambursări de taxe prin virament bancar?

Termenele exacte sunt stabilite de IRS și sunt diferite pentru fiecare rambursare, astfel încât este dificil să se stabilească un termen exact pentru rambursarea dumneavoastră. Timpul de procesare a declarațiilor fiscale pentru declarațiile pe hârtie este estimat la 4-6 săptămâni din momentul în care declarația fiscală este primită de IRS. Ar trebui să acordați încă 1-2 săptămâni pentru expedierea prin poștă.

Primiți mai repede impozitele prin E-file?

Durata de procesare a declarațiilor fiscale pe suport de hârtie este aceeași cu cea online. Cu toate acestea, primirea unui debit direct este mai rapidă decât încasarea unui cec la bancă.

 

Pot să accelerez rambursarea taxelor?

Da, dacă depuneți declarația înainte de termenul limită de 15 aprilie 2024, este posibil ca declarația dvs. fiscală pentru anul 2023 să fie procesată mai repede.

Acest lucru se datorează volumului de declarații fiscale care vor trebui procesate atunci când vine termenul limită.

Need help with your US nonresident tax return

Cine mă poate ajuta cu declarația fiscală?

Sprintax este partenerul celor de la  TurboTax pentru aplicatiile de tip nonrezident și singurul software online de autopregătire a aplicatiei fiscale.

Prin crearea unui cont Sprintax, puteți pregăti cu ușurință formularul 1040NR (declarația fiscală pentru străini nerezidenți) și formularul 8843, complet și conform.

Sprintax vă va ajuta, de asemenea, să solicitați rambursarea maximă legală a impozitului.

Cu Sprintax puteți:

  • Să economisiți timp și stres!
  • Să vă determinați statutul de rezident
  • Să pregătiți o declarație de impozit în conformitate cu legislația SUA
  • Să depuneți electronic formularul 1040-NR (criterii de eligibilitate)
  • Să maximizați rambursarea impozitului de stat
  • Să profitați de facilitatea noastră de chat live 24/7

Pregătiți-vă documentele fiscale J-1 cu Sprintax astăzi

Cereți rambursarea impozitului J-1

 

Pot să depun electronic declarația fiscală?

În fiecare an, Sprintax ajută mulți participanți J-1 să își depună electronic declarația fiscală federală.

Pentru a afla dacă sunteți eligibil pentru depunerea electronică a impozitelor, consultați ghidul nostru pentru depunerea electronică aici.

Dacă nu sunteți eligibil pentru depunere electronică, Sprintax vă poate ajuta să depuneți o declarație de impozit pe hârtie.

Pentru a începe, pur și simplu începeți sau conectați-vă aici.

 

J-1 program and tax

Ce înseamnă “Tax Cuts and Jobs Act” („Legea privind reducerile de impozite și locurile de muncă”) pentru studenții J-1?

Legea privind reducerile de impozite și locurile de muncă are efecte de amploare pentru toți contribuabilii americani, dar în special pentru cei care se aventurează în Statele Unite pentru a studia, pentru un stagiu sau pentru a lucra și călători.

Întrucât majoritatea acestor modificări au fost activate în ianuarie 2018, este esențial ca toți nonezidenții să înțeleagă obligațiile și drepturile lor fiscale în SUA.

Principala modificare pentru nonezidenți se referă la ceea ce se numește „scutire personală”.

Înainte de introducerea proiectului de lege, fiecare nerezident care lucra în SUA avea dreptul la o scutire personală de 4.050 de dolari. Cu alte cuvinte, dacă lucrați în SUA cu o viză J-1 în 2017, puteați câștiga până la 4.050 de dolari fără să plătiți impozit. Scutirea personală a fost, de asemenea, principalul mijloc pe care nerezidenții îl puteau folosi pentru a-și obține rambursarea impozitului federal.

Cu toate acestea, începând cu 1 ianuarie 2018 (și până în 2025), scutirea personală a fost redusă de la 4 050 USD la 0 USD. Eliminarea scutirii personale înseamnă că venitul global impozabil a crescut pentru toți nerezidenții.

Este important de reținut că aceste modificări nu afectează sezonul de depunere a declarațiilor fiscale din 2017 (și din anii precedenți). Așadar, dacă ați lucrat în SUA cu o viză J-1 în 2017, puteți beneficia în continuare de scutirea personală.

 

Pregătiți declarația fiscală J-1 cu Sprintax

Creați un cont

 

 

0 Shares: